"Taj san u slapu da bi mogo sjati, I moja kaplja pomaže ga tkati."

 • Reciklirajmo zajedno

  Reciklirajmo zajedno

  Recikliranje je dio nacionalne vizije Udruge kojom se svakom građaninu Republike Hrvatske želi stvoriti mogućnost za odvojeno skupljanje svih vrsta korisnog otpada u domaćinstvu, na mjestu nastanka. S tim ciljem je kreiran inovativan i održiv sustav za odvojeno skupljanje korisnog otpada u lokalnoj zajednici.

  Sustav se temelji na teretnom biciklu koji ima nosivost otpada do 100 kg, a koristi se za besplatnu dostavu i pražnjenje eko kutija „na kućnom pragu". Teretni bicikl ne troši energiju i ne emitira stakleničke plinove. Ovaj sustav je primjenjiv bilo gdje u svijetu te donosi mjerljive okolišne, društvene i ekonomske rezultate.

 • Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Jedan od ključnih dugoročnih ciljeva Udruge je preuzimanje inicijative i kreiranje društva u kojem želimo živjeti i koje želimo ostaviti onima koji dolaze poslije nas.

  Kako bismo ostvarili ovaj cilj, sustavno utječemo na svijest djece i mladih u Republici Hrvatskoj o važnosti njihove odgovornosti za održivi razvoj zajednice.

  Slijedom toga, pokrenuli smo i provodimo programe „Zajedno do održivog razvoja Koprivnice" i „Zajedno za djecu i planet Zemlju".

 • Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost, humanost, etičnost, znanje, inovativnost i poduzetnost predstavljaju glavna oruđa u ostvarenju naših ciljeva, a ujedno je riječ o temeljnim vrijednostima i principima rada unutar Udruge.

  Jedan od malih koraka na tom tragu je i pokretanje humanitarne akcije „Recikliram → doniram" za djecu s poteškoćama u razvoju. Akcija je pokrenuta u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra" grada Koprivnice te partnerima iz javnog i privatnog sektora.

Podržite i donirajte

 

Popunjavanje podataka kod plaćanja:
Kod uplate donacije na žiro račun Udruge za održivi razvoj Hrvatske uplatu izvršavate tako da popunite slijedeće podatke kod plaćanja:

PLATITELJ: naziv (ime) i adresa
Upisujete Vaše ime i prezime ili naziv tvrtke, adresu i grad.
Npr.
Ivo Ivić
Ivićeva 7
48000 Koprivnica
PRIMATELJ: naziv (ime) i adresa
Udruga za održivi razvoj Hrvatske, Kolodvorska 7, 48000 Koprivnica

Opća uplatnica

PRIMJER ISPUNJENE UPLATNICE (klik za prikaz veće slike)

Poziv na broj odobrenja
Ostavite praznu kućicu tako da samo u lijevom kutu bude 99
Opis plaćanja
Donacija za aktivnosti Udruge za održivi razvoj Hrvatske
Iznos
Upisujete željeni iznos donacije u kunama.
Broj računa primatelja
2500009-1101310184

 

Nakon uplate na žiro račun:
Molimo Vas da nakon izvršene uplate pošaljete e-mail sa slijedećim podacima na adresu uzorhrvatske@gmail.com kako bi Vam potvrdili primitak donacije te kako bi Vas obavještavali o daljnjim aktivnostima Udruge za održivi razvoj Hrvatske. 

Podaci za e-mail su:

 • ime i prezime
 • adresa
 • grad
 • datum uplate
 • iznos uplate
 • e-mail adresa za kontakt

 

Zahvaljujemo na Vašoj podršci održivom razvoju!