Promijeni sebe i promijenio si svoj svijet

 • Reciklirajmo zajedno

  Reciklirajmo zajedno

  Recikliranje je dio nacionalne vizije Udruge kojom se svakom građaninu Republike Hrvatske želi stvoriti mogućnost za odvojeno skupljanje svih vrsta korisnog otpada u domaćinstvu, na mjestu nastanka. S tim ciljem je kreiran inovativan i održiv sustav za odvojeno skupljanje korisnog otpada u lokalnoj zajednici.

  Sustav se temelji na teretnom biciklu koji ima nosivost otpada do 100 kg, a koristi se za besplatnu dostavu i pražnjenje eko kutija „na kućnom pragu". Teretni bicikl ne troši energiju i ne emitira stakleničke plinove. Ovaj sustav je primjenjiv bilo gdje u svijetu te donosi mjerljive okolišne, društvene i ekonomske rezultate.

 • Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Jedan od ključnih dugoročnih ciljeva Udruge je preuzimanje inicijative i kreiranje društva u kojem želimo živjeti i koje želimo ostaviti onima koji dolaze poslije nas.

  Kako bismo ostvarili ovaj cilj, sustavno utječemo na svijest djece i mladih u Republici Hrvatskoj o važnosti njihove odgovornosti za održivi razvoj zajednice.

  Slijedom toga, pokrenuli smo i provodimo programe „Zajedno do održivog razvoja Koprivnice" i „Zajedno za djecu i planet Zemlju".

 • Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost, humanost, etičnost, znanje, inovativnost i poduzetnost predstavljaju glavna oruđa u ostvarenju naših ciljeva, a ujedno je riječ o temeljnim vrijednostima i principima rada unutar Udruge.

  Jedan od malih koraka na tom tragu je i pokretanje humanitarne akcije „Recikliram → doniram" za djecu s poteškoćama u razvoju. Akcija je pokrenuta u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra" grada Koprivnice te partnerima iz javnog i privatnog sektora.

UZOR HR uručio Dječje eko kutije za prepoznavanje i razvrstavanje otpada u DV „Zrno“ Virje

U srijedu 20. rujna voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar uručila je djeci Dječjeg vrtića „Zrno“ Virje Dječje eko kutije za prepoznavanje i razvrstavanje otpada.

Jučerašnje uručivanje djeci Dječjih eko kutija realizirano je u suradnji s vodstvom DV „Zrno“ Virje, koje je prepoznalo ovo originalno, provjereno i potrebno rješenje za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj.

Dječje eko kutije prvenstveno su namijenjene djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole) u vrtićima i osnovnim školama.

Ovim Dječjim eko kutijama, UZOR-u je cilj još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Taj cilj ostvarujemo od najranije dobi djece, tako što djeci omogućujemo da u vrtićima i osnovnim školama svakodnevno mogu prepoznavati i razvrstavati otpad u Dječje eko kutije s kojih im se smiješe njima dragi likovi: Vila Papirica (za papir), Petko Peti (za plastiku), Bocko Boca (za staklo), Limenko Lim (za metal), Straško Strašić (za tekstil), Lovac na munje (za baterije) i Bio Vrtlarica (za biootpad).

Veliko je zadovoljstvo što smo jučer ponovno svjedočili da je i u Hrvatskoj moguće povezati društvene interese civilnog i javnog sektora oko dobrog cilja kakav je odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj.

01 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

02 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

03 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

04 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

05 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

06 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

07 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje

08 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Zrno Virje