UZOR HR uručio Dječje eko kutije za prepoznavanje i razvrstavanje otpada u DV „Vrapčić“ Drnje

U petak 6. listopada voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar uručila je djeci Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Drnje Dječje eko kutije za prepoznavanje i razvrstavanje otpada.

Jučerašnje uručivanje djeci Dječjih eko kutija realizirano je u suradnji s vodstvom DV „Vrapčić“ Drnje, koje je prepoznalo ovo originalno, provjereno i potrebno rješenje za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj.

Dječje eko kutije prvenstveno su namijenjene djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole) u vrtićima i osnovnim školama.

Ovim Dječjim eko kutijama, UZOR-u je cilj još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Taj cilj ostvarujemo od najranije dobi djece, tako što djeci omogućujemo da u vrtićima i osnovnim školama svakodnevno mogu prepoznavati i razvrstavati otpad u Dječje eko kutije s kojih im se smiješe njima dragi likovi: Vila Papirica (za papir), Petko Peti (za plastiku), Bocko Boca (za staklo), Limenko Lim (za metal), Straško Strašić (za tekstil), Lovac na munje (za baterije) i Bio Vrtlarica (za biootpad).

Veliko je zadovoljstvo što smo u petak ponovno svjedočili da je i u Hrvatskoj moguće povezati društvene interese civilnog i javnog sektora oko dobrog cilja kakav je odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj.

01 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Vrapčić Drnje

02 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Vrapčić Drnje

03 Uručivanje Dječjih eko kutija djeci u DV Vrapčić Drnje